Like to see the new site we are building? Check uwwaterman.nu

Nanofiltratie NF Omgek. Osmose

        Revolutionair                 Kwalitatieve                 Membranen         

         ecologische                compromisloze              Filterpatronen 

       watersystemen             watersystemen             

      met vitalisering.             met vitalisering.          

      Duitse kwaliteit!             Duitse kwaliteit!         

   

 

De meeste mensen hebben een voorkeur voor mineraalarm water. Mineraalarm water drinkt gemakkelijker en is lichter. Omdat dat water minder verzadigd is, kan het gemakkelijker voedingsstoffen en de waardevolle mineralen uit onze voeding helpen opnemen. Destillatie en omgekeerde osmose zijn de enige technieken om water diepgaand op nanoniveau te zuiveren. Om echt lekker en gezond drinkwater te krijgen van eender welk water is omgekeerde osmose de manier.

 

Basisprincipe van Omgekeerde Osmose

 

diagram membraanOmgekeerde osmose is een filtertechniek waarbij het water onder druk door een membraan wordt geperst met poriën van 0,0001 micron. Die microfiltratie ontdoet het water van alle mogelijke contaminanten, bacteriën, virussen en chemicaliën. Die filtratiemethode wordt sinds meer dan 40 jaar toegepast en is nog steeds de meest efficiënte methode die er bestaat om water grondig te zuiveren. Een groot voordeel is dat de contaminanten niet worden opgestapeld, maar worden weggespoeld. Waar er voorheen gemiddeld 3 glazen werden weggespoeld om 1 liter drinkwater te maken, heeft Uw Waterman zich gespecialiseerd om dat naar een verhouding te brengen van 1 / 1  of 1 / 2. Er hoeven dus maar 1 à 2 glazen meer weg te spoelen met concentraat om één glas moleculair zuiver water te produceren.

 

 

Werking

 

Filtersystemen die werken op basis van omgekeerde osmose worden altijd op de plaats gemonteerd waar een watertoevoer en -afvoer aanwezig is, dus meestal onder het aanrecht. Een klassiek omgekeerde-osmosesysteem heeft een capaciteit om ongeveer 3 à 12 liter water per uur te zuiveren. Het water sijpelt door 2 of 3 voorfilters en stroomt dan langzaam spiraalsgewijs door het membraan. Het zuivere water wordt opgevangen in een opslagtank. Voor gebruik wordt het water nog eenmalig door een nafilter gezuiverd. In de plaats van nafilters van actieve koolstof, die eigenlijk enkel gebruikt worden om de slechte smaak van een slechte kwaliteit voorraadtank te verdoezelen, gebruiken we liever natuurlijke gesteentes die het water doen meanderen en wervelen, zoals in bergrivieren, en spoorelementen afgeven.

 

ro-diagram

 

Voordelen van omgekeerde osmose:

  • Produceert lekker neutraal licht gemineraliseerd water;
  • 93 à 99% van alle verontreiniging wordt uit het water gefilterd;
  • Kan het vieze zout die waterontharders in het water lozen er uit filteren;
  • Vraagt maar 1x per jaar onderhoud;
  • Perfect te vitaliseren / personaliseren dankzij stromend water. Stilstaand water is moeilijker te vitaliseren.

 

 

Nadelen van omgekeerde osmose:

  • Systeem is iets moeilijker te installeren. Daarom doen wij het graag voor u in de Benelux;
  • Onderhoud vraagt meer vakmanschap. Helaas zien we vaak slecht onderhouden systemen;
  • Tenzij aangepast heeft osmosewater vaak een te lage pH waardoor het water minder goed hydrateert;
  • Er gaat 1 à 2,5 liter water verloren voor 1 liter zuiver water. Wij kunnen dat perfect afstellen.

 

 

De ideale zuurtegraad van uw water

 

Omdat de meeste mineralen verwijderd worden, zien we dat het water een te zure pH krijgt (onder de 6,5). Dat is jammer omdat zuur water minder goed kan hydrateren. Zuur water is agressief en gaat metalen oplossen in waterkranen die niet uit roestvrij staal zijn gemaakt. Ideaal creëren we een pH tussen 6,5 en 8. We hebben er onze specialiteit van gemaakt de pH van mineraalarm water te harmoniseren zonder te veel mineralen toe te voegen, het water energetisch te verstoren en zwaar te maken. Check onze favoriete postfiters hieronder.

 

 

De kracht van een hoogwaardige postfilter

 

Het laatste filterpatroon is het meest belangrijke van de hele set. De meeste gangbare fabrikanten gebruiken als laatste filterpatroon een postfilter met GAC, actieve koolstof uit kokosnoten. Dat is jammer want de laatste vitaliteit van het water wordt er dan aan onttrokken. Actieve kool is zwart en absorbeert fotonen (lichtenergie).

Een postfilter bepaalt het karakter, de smaakbeleving en de energetische kwaliteit van uw drinkwater. Wij kiezen ervoor om natuurlijke gesteentes en keramiek toe te passen om het water te vitaliseren door stroomvormen en informatieoverdracht. Een breed spectrum van mineralen en sporenelementen in de juiste verhoudingen zorgt voor een correcte pH en daarmee voor een optimale hydratatie. Het risico van kristallen is dat ze instabiel zijn en energetisch kunnen gaan verstoren.

 

1: 'Bergwater-dolomieten(licht gebrande dolomiet in getrommelde en ruwe vorm) pH 7,5 à 8

     krachtig, helder, natuurlijk, vol ...

 

2: 'Keramisch bergwater(graniet, koraalcalcium, FIR-keramiek, keramische flowform) pH 6,8 à 7

      helder, verfijnd, krachtig, stevig ...

 

3: 'Magnesiumrijk bronwater' (Mg-rijke dolomiet, maifan, koraalcalcium, keramische flowform) pH 7 à 7,5

     zacht, rond en rijk, vol, yin ...   Bevat van nature veel magnesium en selenium.

 

 

 

 

 

 

 

Met een optionele vitaliser zoals een AquaNEVO inline wervelaarLeliveld Aqua Gocciola of zilveren Tensor Coils kunnen we het drinkwater finetunen en op het hoogst mogelijke niveau brengen. We zoeken graag met u ter plekke uit of dat een meerwaarde is.